Blog

Vállalati IT támogatás nélkül előnybe kerül a konkurencia

Megéri egy kézben tartani a cég összes informatikai eszközét és szoftverét, ugyanis nem csak a különböző cégek és osztályaik közti kommunikációt, de időt és pénzt is megtakaríthatunk az optimalizációval.

Vállalati IT támogatás nélkül előnybe kerül a konkurencia

Megéri egy kézben tartani a cég összes informatikai eszközét és szoftverét, ugyanis nem csak a különböző cégek és osztályaik közti kommunikációt, de időt és pénzt is megtakaríthatunk az optimalizációval.

Egy vállalati IT struktúra iszonyatosan komplex lehet attól függően mire van szüksége a vállalkozásnak és milyen nagy maga a cég. Még egy egyszerűbb webáruházat üzemeltető vállalkozás is tudja, hogy mekkora feladat egy egyedi webshop lefejlesztésével járó munka. Nem csak a szerverekre és a vásárlói felületre, de annak háttérrendszerére is gondolni kell, hiszen a háttérfolyamatok fogják életben tartani ezt az üzletet.

Így a munkatársak közötti elektromos kommunikáció, a digitális dokumentum kezelés, a szerverek karbantartása és maga a weboldal üzemeltetése és további fejlesztése is külön-külön területet ölel fel a vállalati IT támogatásban. Érdemes ezeket egy cégnél összpontosítani ahol minden területre ráláthat az adott informatikai csapat és „házon belül” képesek egymás között megoldani minden felmerülő igényt és esetleges problémát.

A különböző IT csapatokra bízott feladatkiosztás hátrányai

Bár jó ötletnek tűnhet, hogy minden egyes informatikai feladatot más és más cégre bízzuk, reménykedve abban, hogy mindenhol a legideálisabb és legjobb áron elérhető szolgáltatást kapjuk, a gyakorlatban ez mégis inkább hátrányként mutatkozik meg a cég életében mintsem előnyt jelentsen. 

Minél több cég van bevonva a vállalati IT infrastruktúrába, annál több a hibalehetőség, annál több idő a felek közötti kommunikáció és információ átadás. Így mindenkinél megnövekszik a munkaórák száma, az állandó közös meetingek pedig szinte kivitelezhetetlenek, hogy minden cégnél egyazon időben érjen rá minden érintett. 

A hibalehetőségek számának növekedése annál valószínűbb, minél több oldalról történik a fejlesztés és a rendszertervezés. Ilyenkor persze konfliktus is kialakulhat a különböző csapatok között amely feszültséget okozhat a folyamatokban és fenn állhat a kockázata, hogy egy-egy csapatot újra kell cserélni amellyel újabb idő- és profitkiesést eredményezhet. 

Legyen egy kézben a teljes IT támogatás

Ma már hátrányba kerül mindenki a konkurenciával szemben, aki nem elég modern, gyors és biztonságos rendszerekkel rendelkezik IT területen. Ha szeretné Ön is megelőzni a konkurenciát és egy olyan céggel szerződni, aki egy kézben képes irányítani minden folyamatot. 

A Trigital Kft.-nél szervert üzemeltetünk, vállalati rendszereket fejlesztünk, egyedi igények alapján, testre szabott megoldásokat kínálunk. Már számos ipari területen rendelkezünk referenciával a gyártói, a logisztikai és a kereskedelmi területen is.

Célunk, a hatékony és költségcsökkentő rendszerek készítése, vállalati folyamatok optimalizálása.
Fókuszáltan foglalkozunk a minket körülvevő kríziskörnyezet által okozott problémákkal, azokra olyan megoldásokat igyekszünk nyújtani, amelyek által a vállalkozások hatékonysága javul, képesek a legnehezebb időkben is sikereket elérni. Mindezek mellett pedig szakmai tanácsainkkal is elősegítjük a cégek informatikai fejlődését.

Trigital
Minden jog fenntartva!  Trigital.hu  ©   2024